Бъдещите журналисти пишат за "професия трол"

Бъдещите журналисти пишат за "професия трол"
Бъдещите журналисти ще пишат за "професионалните тролове".
A A+ A++ A

По темата "Професия трол" пишат днес кандидат-студентите на писмения изпит по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски"; тя беше изтеглена тази сутрин в 65-та аудитория на Ректората от Томислав Масларски от Мездра.

Двете контролни теми, по които кандидат-студентите няма да пишат, пък бяха "8-ма Божа заповед" и "Летни вълнения".

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, в радиото, телевизията и интернет. Изпитната комисия е формулирала темите непосредствено преди изпита, който продължава четири астрономически часа.

От кандидат-студентите се очаква да имат възможността да защитят тезите си в един цялостен и завършен текст, няма ограничения каква теза ще защитят. Важното е да я защитят и аргументират.

515 кандидат-студенти са се явили на писмения изпит по журналистика, който има за цел да оцени способността им да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

#журналистика #СУ #изпит #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници