Понижаването на кредитния рейтинг създава проблеми за Столична община

Понижаването на кредитния рейтинг създава проблеми за Столична община
„За съжаление, за мен тази новина не беше изненада, защото липсата на финансова дисциплина, на разумни разходи и на стабилност водят само до това", каза още Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че понижаването на кредитния рейтинг на страната ще се отрази негативно и на този на Столична община, който тя очаква също да бъде намален.

„Аз съм изключително притеснена от понижаване на кредитния рейтинг на държавата, защото държавата и общините са като скачени съдове. Няма как това понижение да не се отрази и на нас“, посочи Фандъкова.

„През най-тежките години на финансова и икономическа криза ние в Столичната община успяхме не само да защитим кредитния си рейтинг, но и да го подобряваме, благодарение на един разумен, балансиран подход на строгата финансова дисциплина и работа за привличане на безвъзмездни европейски средства. Ние успяхме да увеличим бюджета на общината, успяхме да строим, да възстановяваме и развиваме града си“, каза още тя.

„За съжаление обаче кредитният рейтинг на общината е зависим от този на държавата. Затова аз очаквам скоро да бъде променен и кредитният рейтинг на Столичната община, независимо от стабилното финансово състояние на общината“, подчерта Йорданка Фандъкова.

Според нея понижаването на рейтинга ще оскъпи финансирането в Столична община, а и в цялата държава.

„За съжаление, за мен тази новина не беше изненада, защото липсата на финансова дисциплина, на разумни разходи и на стабилност водят само до това. Финансовата стабилност е в основата на всички политики и това трябва да е ясно на абсолютно на всички. Изключено е да се прави каквато и да е било политика, още повече социална политика без финансова и политическа стабилност. Другото е популизъм“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

#кредитен рейтинг #България #Столична община #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници