Слух: Google Fit ще бъде обявен на конференцията I/O

Слух: Google Fit ще бъде обявен на конференцията I/O
A A+ A++ A

За никого не е тайна, че приложенията за фитнес и здраве напоследък стават все по-популярни. След като Apple обяви своя HealthKit, не е изненадващо, че и Google може би готви анонс на подобна услуга за конференцията Google I/O в края на този месец.

Според информация на Forbes фитнес услугата се нарича Google Fit и ще бъде представена на събитието. Тя ще действа като агрегатор на данните от здравни приложения и устройства, свързани с телефона, подобно на HealthKit. Според доклада различните устройства, които следят жизнени показатели или активност, ще могат да използват новата технология, за да се свържат с облачните услуги на Google и по този начин да станат част от екосистемата на Google Fit.

Докладът на Forbes също споменава, че Google ще обяви и много партньорства с производители на устройства от категорията на носимата електроника. Информацията не е потвърдена и е напълно възможно да не видим никое от споменатите неща на Google I/O, но все пак Forbes е достатъчно достоверен източник, за да се надяваме, че е достоверна.

http://www.forbes.com/sites/parmyolson/2014/06/12/exclusive-google-to-launch-health-service-google-fit-at-developers-conference/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници