DxOMark Mobile оцени високо камерата на Samsung Galaxy S5

DxOMark Mobile оцени високо камерата на Samsung Galaxy S5
A A+ A++ A

Френската компания DxOMark се занимава с независимо тестване на фотографското качество и прави софтуер за обработка на изображения, а освен това започна да тества и мобилни устройства, тъй като отчита тяхната нарастваща популярност и подобряващото се качество на камерите им. Един от последните телефони, който е бил подложен на оценка, е актуалният Samsung Galaxy S5, който залага на камера с 16MP BSI CMOS сензор, максимална бленда F2.2, система за фазов автофокус и възможност за запис на 4K видео.

Въпреки липсата на система за оптична стабилизация смартфонът получава DxOMark Mobile оценка от 79, което го поставя на първото място, споделяно със Sony Xperia Z2, и преди Nokia PureView 808 и Sony Xperia Z1. От DxOMark посочват, че снимките на Galaxy S5 показват "добра експозиция, приятни, богати и реалистични цветове, добър баланс на бялото, нисък шум при снимане при слаба светлина и добри рязкост и детайли в центъра на кадъра".

Като минус се посочва значителната загуба на детайли при снимане при недостатъчна светлина и неравномерната отчетливост, а освен това се споменава, че автофокусът не е винаги коректен в автоматичен режим. Похвали заслужава и записът на видео, който е описан като "най-доброто мобилно видео от тестваните досега телефони".

http://www.dxomark.com/Mobiles/Samsung-Galaxy-S5-overview-Joint-leader-in-DxOMark-Mobile-rankings

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино