Earin са сред първите наистина безжични слушалки тапи

Earin са сред първите наистина безжични слушалки тапи
A A+ A++ A

Безжичните слушалки не са нещо ново и наскоро такъв модел даже представи и Beats, но като се загледаме в наличните предложения, установяваме, че те не са наистина безжични - въпреки че се свързват безжично с източника на звук, двете части на слушалките продължават да са свързани с кабел. Това се опитва да промени Earin, проект на бивши инженери на Nokia и Sony Ericsson.

Проектът е посветен на създаването на малки безжични слушалки за слушане на музика, които са достатъчно малки, за да се поберат в ушите на потребителя. Връзката между тях и с източника на звук става през Bluetooth. Използвани са специални говорители за осигуряването на ясни високи и плътни ниски честоти, а енергията идва от акумулаторна батерия с висока плътност на Varta, която осигурява 3 часа работа. Тя се зарежда при поставяне в калъфа за носене, който също има батерия. За качеството на звука се грижи чипсет Bluetooth BlueCore5 с поддръжка на технологията aptX.

Earin се финансира през Kickstarter, като екипът иска да набере 179 000 паунда. Тази цел отдавна е задмината и са привлечени над 400 000 паунда, а до края на проекта има още 35 дни, така че вероятно ще бъде събрана значителна сума. Слушалките ще се продават за 159 паунда, но ако се включите в кампанията, ще можете да ги получите срещу 119 паунда. Доставката се очаква в началото на следващата година.

В интерес на истината това не е първия подобен проект. Пак чрез Kickstarter пари за подобна разработка събраха и слушалките Dash на Bragi, но те са по-скъпи (300 долара), тъй като са снабдени с вградена памет и музикален плеър, микрофон и куп допълнителни сензори, които им позволяват да се използват и като фитнес тракер за отчитането на различни показатели. Продажбите им също започват в началото на следващата година.

https://www.kickstarter.com/projects/1629248706/earin-the-worlds-smallest-wireless-earbuds

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници