Новите дисплеи на Sharp могат да променят потребителската електроника

Новите дисплеи на Sharp могат да променят потребителската електроника
A A+ A++ A

Японците от Sharp демонстрираха нова технология, която може да позволи създаването на дисплеи с произволна форма. Това на свой ред има потенциала да промени и потребителската електроника като даде възможност за създаването на джаджи с по-иновативни форми, които не са ограничени от използването на дисплеи с правоъгълна форма. Новата разработка е базирана на технологията IGZO и на собствени методи за дизайн на интегрални схеми и използва различен подход за организиране на системата за усилване на електричеството.

При дисплеите с традиционна форма част от електрониката се намира в рамките, което на свой ред кара производителите да избират правоъгълна форма. При разработката на Sharp електрониката се намира на различни места, което дава възможност за постигане на изключително тънки рамки и за създаване на панели с произволна форма. Засега не е ясно кога ще видим такива панели в реални устройства, но Sharp възнамерява да започне масовото им производство възможно колкото е възможно най-скоро.

http://thenextweb.com/insider/2014/06/18/sharps-new-free-form-display-bring-non-rectangular-screens-consumer-tech-devices/
http://sharp-world.com/corporate/news/140618.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници