Телефонът на Amazon се каза Fire

Телефонът на Amazon се каза Fire
A A+ A++ A

Amazon обеща днес да представи продукт, който се различава от останалите на пазара и до голяма степен компанията успя да удържи на думата си. На специалното събитие на компанията беше представен първия смартфон на Amazon, който носи името Fire. Устройството има 4,7" IPS LCD HD дисплей с яркост 590 нита, който е предпазен от стъкло Gorilla Glass 3, а освен това допълнителна защита на корпуса осигурява и гумената му рамка. За по-добра видимост на открито над дисплея е поставен поляризиращ филтър.

Устройството използва четириядрен процесор с честота 2.2GHz, графичен ускорител Adreno 330 и 2GB RAM, а основната камера е с резолюция 13МР, 5-елементна оптика с бленда f/2.0 и оптична стабилизация на изображението. Камерата се стартира от специален хардуерен бутон. Сред останалите характеристики са стерео говорители с технология Dolby Digital Plus и слушалки с плосък кабел против заплитане, които са дори магнитни.

В софтуерно отношение има сериозна интеграция с другите устройства на компанията - например възможно е прехвърлянето на видео от телефона към Amazon TV, а функцията X-Ray ще превърне устройството във втори екран с информация за гледаното съдържание. С телефона идва и неограничено място в сървърите на Amazon за съхраняване на снимки.

Информацията се обновява

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници