Приходите от Google Play са се увеличили над два пъти за една година

Приходите от Google Play са се увеличили над два пъти за една година
A A+ A++ A

Малко преди началото на Google I/O от App Annie публикуват анализ на Google Play Store, според който приходите от магазина за приложения на Android са се увеличили повече от два пъти на годишна база за първото тримесечие на 2014 г. Според анализаторите в услугата в момента има над 1 милион приложения, след като Google съобщиха миналото лято, че броят им е преминал 1 милион. Макар че не предлагат по-точна цифра, от агенцията смятат, че от юли 2013 до април 2014 г. броят на приложенията в Google Play се е увеличил с една трета.

Броят на свалените приложения пък се е увеличил 1,5 пъти. В рамките на една година за първото тримесечие на 2014 г. приходите от приложения са се увеличили също два пъти, като в голямата си част това увеличение се дължи на игрите. През споменатия период 90% от приходите от приложения в Google Play са дошли от игри. За сравнение, година по-рано тези проценти са били 80. В същото време игрите представляват едва 40% от всички свалени приложения.

Що се отнася до броя на свалените приложения, сериозен ръст отчитат инструментите и комуникационните, докато приложенията за комуникация и социални мрежи пък бележат висок ръст на приходите. Дори и в този случай обаче 98% от приходите са от приложения, които са безплатни за ползване.

http://techcrunch.com/2014/06/23/google-play-quarterly-app-revenue-more-than-doubled-over-past-year-thanks-to-games-freemium-apps/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници