Повдигат обвинения срещу испанската инфанта

Повдигат обвинения срещу испанската инфанта
Испански съдия постанови, че срещу сестрата на крал Фелипе Шести, инфантата Кристина, и нейния съпруг трябва да бъдат повдигнати обвинения. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Испански съдия постанови, че срещу сестрата на крал Фелипе Шести, инфантата Кристина, и нейния съпруг трябва да бъдат повдигнати обвинения в измама, с което откри пътя за безпрецедентно наказателно дело.

По-малко от седмица след като 46-годишният Фелипе се възкачи на испанския трон с обещание за „честна и прозрачна“ монархия, решението отново връща вниманието към скандала, който опетни царуването на 76-годишния Хуан Карлос.

49-годишната Кристина, която преди време се смяташе за недосегаема, е обвинена в съучастие в тъмни бизнес дела на съпруга й, 46-годишния бивш хандбалист Иняки Урдангарин. Решението на съдия Хосе Кастро може да бъде обжалвано, се казва в писменото постановление.

Окончателното решение дали да започне съдебен процес срещу заподозрените ще бъде взето от провинциалния съд в Палма де Майорка след разглеждане на обжалванията.

Съпругът на Кристина и негов бивш бизнес партньор са обвинени, че са се облагодетелствали с 6 млн. евро държавни средства от договори, предоставяни на благотворителната организация Noos.

#Кристина #Хуан Карлос #Иняки Урдангарин #Фелипе Шести #Хуан Карлос #Палма де Майорка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"