Какви промени да очакваме с Android 5.0 Lollipop?

Какви промени да очакваме с Android 5.0 Lollipop?
A A+ A++ A

След броени часове започва конференцията Google I/O (в 19:00 часа българско време), на която очакваме представянето на следващата основна версия на Android. Очакванията са тя да е с номер 5.0 и да носи кодовото име Lollipop, което следва традицията за кръщаване на версиите с имена на десерти. Вече стана ясно, че компанията възнамерява да последва примера на Apple и да представи основните промени в платформата през лятото, преди да стане достъпна за потребителите през есента, което ще даде достатъчно време на производителите да подготвят продуктите си за сезона на предпразнично пазаруване.

Очаква се Android 5.0 да включва значителни промени в дизайна - вече писахме, че Google работи по значителен редизайн на интерфейса към услугите си в Android, iOS и интернет, като ще го унифицира и ще заложи на още по-плоска стилистика. Проектът носи името Quantum Paper. В допълнение, Project Hera ще осигури по-добри възможности за многозадачна работа, като ще позволи на потребителите да изпълняват задачи, без да се налага да отварят съответните приложения. Така например при получаването на ново писмо то ще може да бъде разгледано и да му бъде отговорено, без да се отваря Gmail.

Очакваме и премиерата на новата здравна услуга Google Fit, която ще събира и използва различна информация от свързаните фитнес тракери и други устройства, включително и такива с новата платформа за носима електроника Android Wear. Подобна услуга вече имат Microsoft и Аpple, а компанията от Маунтин Вю ще се опита да създаде по-добро и интерактивно потребителско преживяване през всички устройства, които са свързани към таблета или телефона.

Най-вероятно ще видим и подобрени възможности на услугата Google Now с поддръжка за повече услуги, а под повърхността не е изключено да бъде добавена и 64-битова поддръжка. Последното се подсказва от появилата се информация за таблета HTC Volantis, който може би ще се окаже Nexus 8. Според слуховете устройството използва 64-битов процесор NVIDIA Logan. Сред другите допълнения в Android Lollipop са добавяне на опция за дистанционно блокиране на телефона в случай на кражба и подобрения в консумацията на енергия.

http://www.forbes.com/sites/jeanbaptiste/2014/06/24/google-to-unveil-android-5-lollipop-at-io-conference/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници