Чака ни дъждовно лято

Чака ни дъждовно лято
Лятото ще бъде дъждовно, сочат синоптици. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Чака ни дъждовно лято. Валежи ще продължат да се сипят до края на август, съобщи Петър Янков, дежурен синоптик в TV-MET.

Колкото да си поемем глътка въздух преди новата порция вода до понеделник следобед ни очакват три сухи и слънчеви дни с температури между 23° и 29°.

Жегата идва от по-топли въздушни маси от Северна Африка и Средиземноморието, които ще нахлуят от югозапад. Превалявания са възможни само в планините, и то в Рила и Пирин.

В понеделник следобед в Западна България отново ще завали, но облаците бързо ще се изнесат на изток, посочи Петър Янков. Във вторник ще е хладно и ветровито, а градусите ще са между 23 и 29.

От идния четвъртък - 3 юли, се задава нова почивка от дъждовете с жега до 38° (максимумът ще се отчете в традиционно топлите градове Сандански, Петрич, Хасково, Кърджали), но само за 4 дни.

От 7 до 15 юли отново ще ни налегнат валежи, според дългосрочната прогноза. Около 10 юли ще има и чувствително понижение на температурите.

По-сухо време с възможност за вземане на отпуска ще настане след 15 юли. То ще продължи до около 10 август. След това отново се очаква да дойдат два нови влажни периода - между 10 и 15 август и 20 и 25 август, изброи дежурният синоптик в TV-MET.

#валежи #дъжд #лято #Петър Янков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници