Потребителите на Android плащат 4 пъти по-малко за приложения от тези на iOS

Потребителите на Android плащат 4 пъти по-малко за приложения от тези на iOS
A A+ A++ A

Винаги е било ясно, че потребителите на iOS са по-доходоносни за разработчиците от тези на Android, но благодарение на информация от презентация от Google I/O и някои изчисления от страна на Бенедикт Еванс за пръв път имаме представа точно колко е разликата между потребителите на двете платформи.

Според Бен Еванс потребителите на Android харчат общо за приложения около половината от това, което харчат потребителите на iOS. Тъй като освен това активните потребители на iOS са около 470 милиона, а тези на Android около 1 милиард, средният разход за приложения на потребител на Android се равнява на около четвърт от този на потребител на iOS.

Разбира се, това може да се обясни с голямата разлика в потребителската база на iOS и Android. Apple правят единствено премиум устройства и имат платежоспособни клиенти главно в развитите държави. Устройствата с Android пък са изключително разнообразни, от крайно бюджетни до премиум телефони, които се конкурират директно с iPhone.

За съжаление, потребителите на флагманите с Android са доста малка част от потребителската база на платформата и няма информация за средната сума, която дават за приложения, но може да се предположи, че тя би била доста по-близка до тази на iOS потребителите.

http://ben-evans.com/benedictevans/2014/6/25/market-shares

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници