Стив Возняк: Умният часовник Samsung Galaxy Gear е безполезен

Стив Возняк: Умният часовник Samsung Galaxy Gear е безполезен
A A+ A++ A

Стив Возняк е познат като един от създателите на Apple, а години по-късно вече се е превърнал в технологичен ентусиаст, който не се бои да критикува новите технологии. Неведнъж е изказвал публично мнението си за нови продуктови категории в технологичния сектор, като не пропусна да коментира и часовника Samsung Galaxy Gear. Той дебютира в края на миналата година и не срещна особен пазарен успех, като дори се заговори, че през първите два месеца са били продадени около 50 000 бройки.

Един от първите му потребители, изглежда, е бил Возняк и в интервю за Xconomy заявява, че не останал безкрайно доволен. По негови думи това е единственото устройство, което е купил, за да го тества, и което е изхвърлил (разбирай продал в eBay) в рамките на половин ден. Причината за недоволството му била, че устройството му се сторило непрактично и безполезно.

Возняк твърди, че харесва идеята за умния часовник, но според него никой още не го е направил по правилния начин. Според него е необходимо една компания - Apple или друга, да извърши нещо революционно в тази продуктовата категория, преди тя да се е развила сериозно. Очакваме да видим първия умен часовник на Apple до края на тази година и е напълно възможно той да бъде устройството, което ще накара умните часовници да добият критична маса.

Наскоро Samsung обнови часовника с нов софтуер, базиран на платформата Tizen, и така той до известна степен се изравни по функционалност с тазгодишните модели Gear 2 и Gear 2 Neo. Междувременно вече започнаха продажбите на първите модели с платформата Android Wear, а освен това се говори, че и Microsoft ще се включи със свое предложение.

http://www.xconomy.com/wisconsin/2014/07/01/steve-wozniak-on-galaxy-gear-google-glass-future-of-wearables/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници