Фандъкова инспектира ремонта на кръстовището при Семинарията

Фандъкова инспектира ремонта на кръстовището при Семинарията
„Изпълнителите изпълниха ангажимента си и през нощта срещу понеделник частично бе пуснато движението при Семинарията в столицата“, каза Йорданка Фандъкова. Снимка: www.dnes-24.com
A A+ A++ A

„Изпълнителите изпълниха ангажимента си и през нощта срещу понеделник частично бе пуснато движението при Семинарията в столицата, което бе спряно цялостно, за да може да се довършат работите на долното ниво“, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверката на изпълнението на кръстовището на две нива на Семинарията. „В момента текат довършителни дейности на целия обект.

Изпълнителите са в график. По график на 15 юли трябваше да бъде пуснато движението и току-що се договорихме след изчисленията, че всъщност на 13 юли в неделя ще бъде окончателно пуснато движението на кръстовището на Семинарията“, подчерта кметът.

По думите й, трафикът в София се облекчава в пъти повече след пускането на кръстовището, като преди това имаше големи задръствания, а сега се очаква не само трафикът да се облекчи, но и да се подобри чистотата на въздуха. Предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница „Токуда“, който ще изведе движението към бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“. Третият етап е разширението на бул. „Черни връх“ до Южната дъга.

Единствено има забавяне на трамвайното трасе на бул. „България”. Там от 1 юли до момента забавянето струва около 300 хил. лв. Всеки ден забавяне носи 0,5%, или 40 хил. лв. неустойка. „Движат се по график и дейностите на бул. „Цариградско шосе“. Очакваме на 15 септември да бъде пуснато движението там“, каза още Йорданка Фандъкова.

#семинария #Фандъкова #Южната дъга #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници