Samsung очаква 25% спад в печалбата за тримесечието

Samsung очаква 25% спад в печалбата за тримесечието
A A+ A++ A

Samsung прогнозира трети последователен спад в печалбата за второто тримесечие на тази година, като компанията очаква намалението да е с 25% на годишна база. Една от причините за това е силната корейска валута, но от друга страна, компанията отчита насищане на пазара на смартфони и забавяне на продажбите на нови устройства. Samsung прогнозира оперативна печалба от 7,2 трилиона вона (7,1 милиарда долара) за тримесечието, докато преди година компанията е генерирала печалба от 9,5 трилиона вона.

В изявлението се посочва, че освен забавянето на продажбите на смартфони Samsung среща и силна конкуренция на пазарите в Китай и Европа, което е довело до увеличаване на инвентара й от модели от среден и нисък клас. Слабо търсене има и за таблетите на компанията, което тя отдава на по-дългите цикли на замяна - 2-3 години. Освен това търсенето на 7" и 8" таблети намалява, заради навлизането на големите смартфони с диагонал на екрана 5-6".

В същото време компанията е стартирала различни промоционални активности с цел намаляване на инвентарите от залежали устройства, а това е увеличило маркетинговите й разходи в сравнение с предходното тримесечие. Слабото търсене на устройства е засегнало и другите подразделения на Samsung, които осигуряват различни компоненти за телефоните й. Компанията очаква по-добро трето тримесечие с идването на нова продуктова линия от смартфони.

http://www.newswire.co.kr/newsRead.php?no=757618&ected=

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници