В Марсилия съдят шестима българи за трафик на хора

В Марсилия съдят шестима българи за трафик на хора
В Марсилия ще съдят нашенци за трафик на хора.
A A+ A++ A

Шестима български граждани ще бъдат съдени в Марсилия за трафик на хора и склоняване към просия и проституция. Жертви станали седем други наши сънародници, информира френското електронно издание „Маритима енфо“.

Обвиняемите са семейство търговци на скрап, които живеят в ромски лагер в Марсилия. За ръководител на групата се сочи главата на семейството Йордан Христов.

Сочените за трафиканти попаднали в полезрението на властите след жалба от 25-годишната Севдалина Янкова, наричана Рони. Тя се оплакала, че била наета в България от сина на Йордан Христов, който също проституирал в Марсилия.

Бащата и синът Христови прибирали цялата печалба на Янкова - около 100-200 евро на вечер. Младата жена се оплакала, че е била бита и горена с цигари. Освен това й било забранено да напуска ромския лагер през деня.

За Христови работели и шестима просяци, отново наети в България.

Един от тях, 61-годишният Кольо Колев, разказал пред разследващите, че трябвало да проси всеки ден от 8 до 19 ч. и да предава изкараните пари (40-50 евро) на съпругата на Йордан Христов. Срещу това той получавал кафе сутрин, два сандвича по обяд и вечеря от изхвърлени в кофите за боклук хранителни отпадъци.

#Марсилия #трафик #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници