Ръст на международния пътникопоток през софийското летище

Ръст на международния пътникопоток през софийското летище
През първите шест месеца на 2014 г. се наблюдава двуцифрен ръст на пътниците по международните авиолинии през Летище София. Снимка: pravda.bg
A A+ A++ A

През първите шест месеца на 2014 г. се наблюдава двуцифрен ръст на пътниците по международните авиолинии през Летище София. За сметка на това се е свил делът на пасажерите, летели по редовните вътрешни направления, сочат данните за първото полугодие, които изнесе столичният аеропорт.

Пътникопотокът от и към чужбина е нараснал с 11 на сто на годишна база. Това се дължи както на новите дестинации, добавени към полетното разписание на Летище София, така и на допълнителните честоти на опериране по голяма част от обслужваните маршрути.

С 8% пък се е свил делът на пътниците по вътрешните линии от София до Варна и Бургас, като те наброяват 71 422 за първото полугодие на 2014 г. Броят на организираните туристи, преминали през Летище София за същия период, се запазва на нивото от миналата година.

1 838 148 са общо всички пътници, минали през софийското летище за посочения период. Според статистиката това са 200 000 повече в сравнение със същия период на предходната 2013 г..

През юни 2014 г. Летище София отбелязва положителни резултати при всички показатели на трафика. През изминалия месец излетелите и кацнали самолети на столичното летище са 3814 (+7,4%), общият брой на обслужените пътници е 349 705 (+13,4%), а обемът на обработените товари и поща е 1519 (+4%).

#пътникопоток #София #летище #Варна #Бургас #пътници #товари #поща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници