Слух: Apple работи по проект за горивни клетки за мобилни устройства

Слух: Apple работи по проект за горивни клетки за мобилни устройства
A A+ A++ A

Според информация на английския Daily Mail, Apple работи с компания на име Intellient Energy по проект за използване на горивни клетки за мобилните устройства на американската компания. Източникът твърди, че технологията е възможно да влезе в употреба до няколко години за MacBook или iPad. Intelligent Energy, заедно с голяма международна компания, за която се твърди, че е Apple, са купили няколко набора от патенти, свързани с горивни клетки.

От Daily Mail пък отбелязват, че Apple имат връзка с Intelligent Energy чрез Джо О'Съливан, който в момента е в борда на директорите на Intelligent Energy, но е бил част от продуктовия екип на Apple. Intelligent Energy има и нов офис в Сан Хосе, който е много близо до централата на Apple.

Тъй като Intelligent Energy произвежда и продукти за индустрията, не е изключено Apple да търсят решения за офиси и дейта центрове. В същото време обаче компанията предлага и потребителски решения, а Apple са регистрирали патенти, свързани с горивни клетки и по-рано.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници