Smart Card е технологично швейцарско ножче

Smart Card е технологично швейцарско ножче
A A+ A++ A

В ежедневието ни се налага да използваме все повече джаджи. Още по-лошото е, че повечето от тях изискват и зарядно. Да се носят толкова много предмети, е, меко казано, неудобно, а и човек лесно може да се обърка и да забрави някое от многото си устройства и аксесоари. Smart Card цели да разреши този проблем, като обедини всички нужни функции в една карта, която да се побира в портфейла. Тази карта трябва да е за електрониката това, което швейцарското ножче е за инструментите.

Smart Card ще може да функционира едновременно като преносима батерия и като зарядно. Петте й различни конектора позволяват свързването и зареждането на почти всяко устройство. Производителите на картата - The Power Company, твърдят, че напълно заредена Smart Card може да зареди iPhone 5s до 100% със своята 1600 mAh батерия. Картата може да се ползва също и за пренос на данни. Тя има вграден твърд диск с размер до 128 гигабайта и може да се ползва като четец за microSD карти.

Smart Card има Bluetooth възможности и GPS, които й позволяват да се свързва със смартфон и проследяващите чипове на компанията, които се наричат Smarties. По този начин можете да следите местоположението на до 100 предмета и да бъдете уведомени, ако някой от тях се отдалечи на определено разстояние от вас. В случай че изгубите някой от предметите, когато някой друг със Smartie приложението мине покрай вашия предмет, вие ще бъдете уведомени за местоположението му. В случай че всичко това не е достатъчно, Smart Card има и фенерче, за да ви спести още един аксесоар.

В момента The Power Company събира финансиране за производството на Smart Card чрез Indiegogo. Щом картата стигне до пазара, 128 гигабайтовият модел ще бъде на цена от 129 долара. Преди това обаче очакваме кампанията за набиране на средства да достигне 16 000 долара. Тъй като до края й остава малко повече от месец, а сумата до момента е над 14 000 долара, не очакваме, че целта няма да бъде постигната.

http://www.thepower.company/smart-card.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници