Някои телефони Nokia X с Android ще работят с Windows Phone

Някои телефони Nokia X с Android ще работят с Windows Phone
A A+ A++ A

Като част от обявяването на най-мащабните съкращения в историята си, Microsoft сподели и интересни детайли за бъдещите си планове за оптимизиране на дейността на компанията и фокусиране на усилията й. В съобщението на Стивън Илъп, който ръководи бизнеса с телефони в Microsoft, се посочва, че някои от бъдещите модели от серията Nokia X с Android ще бъдат променени, за да работят с Windows Phone.

Това ще е част от стратегията за увеличаване на обемите на устройствата с платформата, като се пуснат повече по-евтини смартфони - това е най-бързо растящият сегмент при телефоните. В същото време компанията ще продължи да продава и поддържа съществуващите си телефони с Android, но не е ясно дали ще видим бъдещи такива.

Илъп посочва, че за да спечели битката във високия ценови клас, компанията ще се фокусира върху осигуряването на иновативни продукти, като за това ще работи заедно с екипите от Windows и Applications and Services, така че устройствата да покажат по най-добър начин съвместната работа на различните продукти на Microsoft.

Проектирането на телефоните от висок ще бъде фокусирано в Сало, Финландия, а в Тампере ще се правят по-достъпните устройства. Заедно с това на двете места ще се разработват допълващи технологии. Ще бъде редуцирана инженерната работа в Оулу, Пекин и Сан Диего, но последните две места ще продължат да имат поддържаща роля. Разработката на софтуер ще продължи в Еспо и Лунд. Компанията планира да затвори завода си в Комарон (Унгария), а производството на телефони ще е главно в Ханой (Виетнам) с допълващи дейности в Пекин и Донггуан.

http://www.microsoft.com/en-us/news/press/2014/jul14/07-17announcement2.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници