Microsoft ще спре работа по обикновените телефони на Nokia

Microsoft ще спре работа по обикновените телефони на Nokia
A A+ A++ A

Обикновените телефони на Nokia, на които разчитат милиони потребители в цял свят, скоро ще изчезнат. Това става ясно от вътрешна бележка до служителите на Microsoft, която е станала достояние на The Verge. В нея Джо Харлоу, която ръководи бизнеса с такива устройства, пише, че през следващите 18 месеца компанията постепенно ще спре този сегмент от своята дейност и ще се фокусира изключително върху Windows Phone. Заедно с това ще спре инвестициите и разработката на Asha и Series 40, след като стана ясно, че подобна съдба очаква и серията Nokia X с Android.

В съобщението се казва, че трите платформи ще бъдат поставени в режим на поддържане, а услугите, които ги поддържат ще бъдат спрени след 18 месеца. Това означава, че не се предвиждат нови ъпдейти и добавянето на допълнителни функции. Microsoft възнамерява да предложи музикалната услуга Nokia MixRadio като външна оферта и дори преговаря със заинтересовани трети компании. Дотогава обаче MixRadio също ще бъде поставена в режим на поддържане.

Компанията възнамерява да промени продуктовите си планове, така че те да включват модели от висок клас, които да бъдат пускани с основните издания на Windows и Windows Phone. В краткосрочен план пазарната стратегия ще е фокусирана върху модели като Lumia 930 и Lumia 1520 и други устройства от висок клас, които се очаква да бъдат представи по-късно през годината.

http://www.theverge.com/2014/7/17/5912289/microsoft-kills-feature-phones-in-favor-of-windows-phone

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници