Спокойно: ще има дъжд, но без градушки

Спокойно: ще има дъжд, но без градушки
A A+ A++ A

Според синоптиците днес не се очаква градушка с размерите на тази, ударила София преди седмици. Студен фронт се е образувал на западната ни граница, има формирани купесто-дъждовни облаци на височина 12 000 м, но засега те не са градоносни.

Причината за лошото време в разгара на лятото е студен атмосферен фронт. Това съобщи в сутрешния блок „Добро утро, България“ на радио „Фокус“ синоптикът Красимир Стоев. Той припомни, че има обявен оранжев код за силни валежи, гръмотевични бури и градушки в областите Плевен, Враца, Ловеч, Габрово, София-област. Синоптикът обясни, че макар и все още да е рано да се прогнозира, не се очаква градушка с размерите на тази, ударила София преди седмици.

Ако се създаде такава суперклетка, като тази, която причини смъртта на един човек в столицата, Националният институт по метеорология и хидрология ще информира обществото, увери Стоев. Синоптиците ще следят през целия ден на радиолокаторите развитието на купесто-дъждовната облачност.

Валежите ще продължат и утре. Синоптикът каза, че до края на месеца няма да има големи горещини, а температурите ще са по-ниски от обичайните.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници