„Боко Харам“ отвлякоха жена на вицепремиер, поне трима убити

„Боко Харам“ отвлякоха жена на вицепремиер, поне трима убити
„Боко Харам“ продължават да сеят разруха и опустошение в Нигерия и Камерун. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Боко Харам“ са отвлекли жената на камерунския вицепремиер и са убили поне трима души при поредната си атака на границата между Нигерия и Камерун. Религиозният лидер и кмет на градчето Колофата и петима членове на семейството му също са отвлечени.

В нападението са участвали около 200 членове на „Боко Харам“, посочва говорителят на камерунското правителство за Ройтерс. По думите му насилието е било брутално.

Камерунските сили обаче са успели да ги прогонят и са си върнали контрола над града. Вицепремиерът е откаран в съседно населено място под засилена охрана. Домът му е бил атакуван по време на семеен обяд за края на Рамазана.

Ислямистката групировка, която тероризира северните райони на Нигерия, от няколко седмици предприема и нападения на камерунска територия, прескачайки граничната бразда. Преди два дни 22 членове на „Боко Харам“, задържани в Камерун през март, бяха осъдени на между 10 и 20 години затвор.

Страната е насочила военни сили към североизточната си граница, които се присъединиха към международната коалиция, създадена миналата седмица. Нигерия, Нигер, Чад и Камерун се договориха да създадат единен въоръжен фронт, който да отговори на кървавата заплаха на крайните ислямисти.

#Боко Харам #Нигерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници