Тайфунът "Берта" връхлетя Карибите

Тайфунът "Берта" връхлетя Карибите
"Берта" достигна Карибите. Снимка: www.wunderground.com
A A+ A++ A

Тропическата буря "Берта" връхлетя източната част на Карибския регион, донасяйки поройни дъждове и силни ветрове, които предизвикаха прекъсване на електричеството на някои острови.

Сутринта ветровете достигнаха максимална скорост 85 км/ч и в следващите два дни не се очаква да отслабнат особено. Епицентърът на бурята беше на около 225 километра на юг-югоизток от Санта Крус, Американските Вирджински острови, и се придвижваше на запад-северозапад със скорост 35 км/ч.

Очаква се "Берта" да мине край Пуерто Рико и евентуално над източната част на Доминиканската република. Предупреждения за тропическа буря са издадени за Мартиника, Американските и Британските Вирджински острови и Пуерто Рико.

Наблюдение за тропическа буря е в сила за източната част на Доминиканската република, югоизточните райони на Бахамските острови и островите Търкс и Кайкос.

Сезонът на ураганите започва на 1 юни и продължава до 30 ноември. Очаква се този сезон да бъде по-лек от обикновено с между 8 и 13 тропически бури, от които между 3 и 6 могат да прераснат до ураган.

#Берта #Пуерто Рико #Карибите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници