Доживотна присъда за рускинята, застреляла сестрата на Илия Павлов

Доживотна присъда за рускинята, застреляла сестрата на Илия Павлов
Срокът за обжалване във Федералния съд в щатската столица Ричмънд изтича в понеделник. Снимка: www.on-parliament.com
A A+ A++ A

Върховният съд на американския щат Вирджиния е потвърдил двете доживотни присъди срещу рускинята Наталия Лешченко-Уилсън за убийствата българката Славка Найденова, сестра на Илия Павлов, както и непълнолетния й син, предаде ИТАР-ТАСС.

Адвокатът на рускинята, Алексей Тарасов, съобщи в неделя, че съдът е отказал на клиентката му "да признае грубите конституциионни нарушения в хода на следствието" и не е приел предоставените от защитата "неопровержими доказателства" за невиновността на подсъдимата.

Срокът за обжалване във Федералния съд в щатската столица Ричмънд изтича в понеделник.

През февруари 2010 г. 41-годишната сестра на покойния създател на „Мултигруп" Илия Павлов и осемгодишният й син Пол Уилсън са били застреляни в дома им в американския град Дейл Сити, щата Вирджиния. Къщата, в която е станало убийството, е закупена от Славка Найденова през 2000 година. Мъжът й, етиопец по произход, работел в строителството, а тя притежавала няколко недвижими имота и плащала ипотеките им, като ги отдавала под наем на имигранти. Застреляното осемгодишно дете е било ученик във втори клас в „Портър традишънъл скуул" в Уудбридж.

Наталия Лешченко-Уилсън е работела като бавачка в семейства на руски имигранти. Тя е била първата съпруга на мъжа на Славка Найденова. 

#Славка Найденова #Илия Павлов #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници