Британските сили може да се завърнат в Афганистан

Британските сили може да се завърнат в Афганистан
Британски бойни подразделения може да се завърнат в Афганистан, ако страната отново се превърне в рай за терористични организации. Снимка: www.topnewsoftheworld.com
A A+ A++ A

„Британски бойни подразделения може да се завърнат в Афганистан, ако страната отново се превърне в рай за терористични организации“, заяви командващият армията. Генерал Питър Уол потвърди, че е уверен че афганистанските сили имат уменията да пазят сигурността в страната след изтеглянето на чуждестранните военни в края на настоящата година.

„Ако ситуацията се промени и талибаните наберат сила, британските войски може да се окаже нужно да се върнат“, посочи началникът на британския генерален щаб.

„От жизнено значение е афганистанските сили да продължат да се справят с всяка заплаха от завръщането на „Ал Кайда” в страната”, твърди Уол пред The Telegraph.

„Ако талибаните се активизират и „Ал Кайда” отново установи свои убежища, ние ще трябва да решим дали са нужни повече действия от наша страна. Но за момента този въпрос стои единствено пред афганистанците и тяхното ръководство”, каза генерал Уол.

#Талибаните #Ал Кайда #Генерален щаб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници