Добри новини: Няма втора жертва в Мизия, никой не се издирва

Добри новини: Няма втора жертва в Мизия, никой не се издирва
Няма втора жертва от бедствието. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Водата в Мизия бавно се оттегля, а директор на областната дирекция на полицията във Враца Иван Кирилов съобщи, че няма втора жертва.

Не се е потвърдил слухът за открит труп на 80-годишна жена. Няма и хора в неизвестност и никой не се издирва. Жертвата е една – 60-годишен мъж, който е отказал да се евакуира, не допускайки, че вълната ще надмине ръста му. Така е загинал.

На територията на общината има 8 язовира и всички са общинска собственост. т.е. отговорност за тях носи общината и тези, на които са дадени под аренда. Министърът отново се оправда с предупрежденията, че се очаква повишаване на нивата на реките Скът, Вит и Осъм, но общините не са се съобразили докрай с тях.

В Мизия били изпратени писмени предупреждения за хората, които живеят около реката, но те са отказали да се съобразят с тях. Има опасност от нова вълна за сряда и четвъртък и общините от проблемните места отново са предупредени, каза министърът.

В понеделник спасителни екипи на пожарната, полицията, „Гражданска защита", военните прекарваха с лодки хора до наводнените им домове. Те вземаха дрехи за децата, лекарства и се връщаха отново в базовите лагери, които са в квартал „Лазар Драганов" и в детската градина в центъра на Мизия.

Съборени са 32 къщи, 18 гаража, 14 летни кухни, 38 селскостопански постройки, съобщиха от кризисния щаб в града. Продължават да пристигат помощи – храни и питейна вода. АЕЦ – Козлодуй е готова да настани хора в работническото си общежитие. Тя вече е изпратила тонове питейна вода.

#Мизия #Скът #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници