Xiaomi изпревари Samsung в Китай

Xiaomi изпревари Samsung в Китай
A A+ A++ A

Samsung има сериозни основания да се притеснява за позициите си на китайския пазар на смартфони, на който през второто тримесечие на годината компанията беше изпреварена от Xiaomi, подсказват данни на Canalys. За периода Xiaomi е успяла да си осигури пазарен дял от 14%, с което изпреварва Samsung, Lenovo и Yulong, всяка от които има пазарен дял от 12%.

Увеличението е сериозно спрямо първото тримесечие на годината, през което Xiaomi с дял от 10,7% се намираше на трета позиция след Samsung с 18,3% и Lenovo с 11%. Скокът е още по-впечатляващ на годишна база, тъй като преди 12 месеца делът на Xiaomi е бил скромните 5 процента. Според Canalys основната причина за впечатляващия ръст се крие в популярността на моделите от бюджетната серия Redmi - Redmi, Redmi 1S и Redmi Note.

Агресивната ценова политика и използването на качествени компоненти, чипсети и дисплеи вече се отплащат по впечатляващ начин. Компанията има различна стратегия и продава телефоните си на цена близка до производствената като печели главно от услуги и мобилни приложения. Xiaomi разработва и интерфейса MIUI, който вече се използва от над 50 милиона потребители в цял свят.

http://blogs.wsj.com/digits/2014/08/04/xiaomi-overtakes-samsung-in-china-smartphone-market/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници