Президентът обявява състава на служебния кабинет

Президентът обявява състава на служебния кабинет
В 11.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев се очаква да представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

В 11.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев се очаква да представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Правителството на Пламен Орешарски подаде оставка, която бе приета от НС на 24 юли. В 12.15 часа в същия ден за оставката на кабинета се регистрираха 196 народни представители в НС. 180 от тях гласуваха "за", против бяха 8 и 8 се въздържаха.

Три часа след приетата оставка на кабинета, президентът Росен Плевнелиев свика консултации с парламентарно представените политически сили.

След консултациите Плевнелиев направи изявление, в което подчерта, че предстоят 3 важни въпроса за решаване – актуализация на бюджета и на НЗОК; НС да приеме решение, с което да даде възможност на служебното правителство да води преговори и да сключва договори и споразумения с други държави, и финансови институции за външни заеми за финансова стабилизация; в предстоящите месеци да има работеща централна банка, която да бъде източник на доверие.
След консултациите Плевнелиев веднага връчи проучвателен мандат на ГЕРБ, който бе върнат веднага. На следващия ден Плевнелиев връчи проучвателен мандат и на БСП, който също беше върнат.

На 30 юли Плевнелиев връчи проучвателен мандат и на ДПС, но и той бе върнат.

#споразумения #служебен кабинет #държави #ГЕРБ #ДПС #БСП #Пламен Орешарски #Росен Плевнелиев #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници