Ловешкият ягуар е бил обречен

Ловешкият ягуар е бил обречен
Алонсо е могъл да нападне човек. Снимка: en.wikipedia.org
A A+ A++ A

Убийството на ягуара Алонсо, който избяга от клетката си в ловешкия зоопарк в неделя (3 август), буквално взриви социалните мрежи, като предизвика мощна вълна на недоволство. Припомняме, че Алонсо успя да излезе на свобода, след като служител на зоологическата градина забравил вратата отворена. След няколкочасово преследване животното беше убито.

Природозащитници се възмущават от случилото се и питат не е ли имало друг начин да се прибере Алонсо, вместо да бъде убиван. В такава ситуация обаче специалистите не са имали друг избор, коментира в сутрешния блок на TV7 Радко Сертов, който отговаря за сектор "Хищни животни" в столичния зоопарк.

Ягуарът е смело животно, особено когато е уплашено и попаднало в непозната среда извън клетката си, е възможно да нападне във всеки един момент. Затова и упойката в случая едва ли е била правилното решение, тъй като докато подейства, животното е можело да атакува.

Експертът препоръчва да се вземат превантивни мерки във всеки зоопарк, за да не се стига до подобни случаи. Системата за двойни врати например е част от тези предпазни мерки.

#Ягуар #Алонсо #зоопарк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници