Питон яде котенца и напада хора в "Люлин"

Питон яде котенца и напада хора в "Люлин"
Филипец държи 3-метров див мрежест питон, заловен в жилищна сграда в Манила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зловеща новина идва от най-големия софийски квартал - питон напада хора в „Люлин“. В профилите си във фейсбук потърпевшите пишат, че голямата змия обитавала карето зад блоковете с номера 906, 907, 906П, 908.

Там, както навсякъде в столицата, имало множество улични котки, чиито малки котенца мистериозно изчезвали.

„Живея на първия етаж в блок 906, вх. А. Преди няколко дни чуваме котката ни да извива на умряло на перваза. Майка ми скочила и запалила лампата. Видяла намотано кълбо, което се изстреляло и скочило срещу котката и срещу нея. Майка ми видяла питон, на цвят сив с бяло, около 1,5 метра“, пише един от свидетелите.

Хората се обадили на тел. 112, а оттам изненадващо им казали, че не било работно време. Настояли сами да проверят къде се крие питонът. „Да го хванем за опашката може би?“, пише още ужасеният софиянец. Вчера той отново звъннал, но му отговорили, че

няма кой да се занимава с такива случаи

Пожарникарите също отказали да гонят змията. „Какво да правя? Помагайте! Не смеем да си отворим прозореца“, завършва обяснението си човечецът.

На метри от злополучното каре се намира дворът на 40  СОУ "Луи Пастьор", в който играят постоянно деца.

Според друг мъж питонът обитавал мазе в блок 906. „Нито една институция не вярва. Мислят, че сме се надрусали и подаваме фалшиви сигнали. Снощи една съседка простря. Малко по-късно прането ѝ падна и жената слезе да го вдигне. През това време змията мина между краката ѝ. Вдигна се голям вой. Свързахме се с учени от БАН, обещаха да дойдат“, разказа той.

Според него питонът

нарочно е пуснат, за да бъде намалена популацията от улични котки

„Съмняваме се в една комшийка, която гледаше игуана и други екзотични животни. Жената се премести преди време, но може дъщеря ѝ да е пуснала питона в знак на омраза срещу котенцата“, допълва софиянецът.

Според него не е нормално всеки да може да си купи свободно всякакво екзотично животно от зоомагазините. Дори се съмнява, че и по границите никой не упражнява контрол по внасянето на такива твари.

#Люлин #питон #хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници