Мода за дъжда: Създадоха водоустойчива тениска

Мода за дъжда: Създадоха водоустойчива тениска
A A+ A++ A

Австралийската компания за облекло и технологии "Тредсмитс" (Тhreadsmiths.com.au) създаде революционна бяла тениска, която остава непромокаема колкото и да се опитвате да я намокрите.

Направена е от 100 процента памук. Наречена е "Кавалерът" и има "хидрофобна" нанотехнологична апликация, вплетена в материята, която успява да отблъсне повечето течности и мръсотия.

"Нашите тениски подражават естествените хидрофобни свойства на листото на лотос", съобщават производителите. Технологията е патентована и за разлика от други отблъскващи течностите апликации и аерозоли, които може да съдържат химикали, тази е без аерозоли и опасни химикали, и е напълно безопасна за носене.

Всеки отпадък, останал върху материята, може да бъде премахнат само с едно избърсване или изплакване с вода. Смята се, че материята може да се окаже революционна за ресторантите и кафенетата, където разливанията на храни и напитки на покривките и престилките са всекидневие, както и в медицината и болниците.

Водоустойчивият ефект трае до 80 изпирания. Тениските се предлагат за мъже и жени на цена от 65 долара, а скоро ще има и модели за деца.

#мода #дъжд #тениска #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници