И Кастро обвини Израел във фашизъм

И Кастро обвини Израел във фашизъм
A A+ A++ A

Бившият кубински лидер Фидел Кастро сравни офанзивата на Израел в Газа като "отвратителна форма на фашизъм", която неговият съюзник САЩ не могат да контролират.

"Аз мисля, че една нова и отвратителна форма на фашизъм се заражда с голяма сила в този момент в човешката история", пише Кастро в официоза "Гранма". Статията му е озаглавена "Палестински Холокост в Газа."

Статията на Кастро се появи по време на 72-часовото примирие в сектора Газа, след като Израел изтегли армията си от палестинския анклав. В продължение на месец израелската армия воюваше с въоръжените групировки на движението ХАМАС, което управлява анклава. В хода на военната операция загинаха 1 867 палестинци и 67 израелци.

Преди броени дни и турският премиер Реджеп Ердоган отправи обвинение срещу Израел, заявявайки, че еврейската държава прилага методите на Хитлер срещу палестинците.

Говорейки по време на масов митинг в източната провинция Ван по време на предизборната си кампания, Ердоган каза, че е щастлив да върне наградата за мир, връчена му от еврейска организация през 2004 г.



#Израел #Газа #Фидел Кастро #Ердоган #фашизъм #Холокост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници