Възстановяват плащанията по ОПРР

Възстановяват плащанията по ОПРР
Плащанията по ОП "Регионално развитие" /ОПРР/ се възстановяват по всички оси. Снимка: www.elinpelin.org
A A+ A++ A

Плащанията по ОП "Регионално развитие" /ОПРР/ се възстановяват по всички оси, включително и по спрените оси, заяви вицепремиерът Екатерина Захариева след срещата си с представители на Камарата на строителите и Националното сдружение на общините, предаде репортер на БГНЕС.

„По ОП "Околна среда" имаме уверението на Министерството на финансите, че при подаване на искания за плащания от Управляващия орган на програмата периодично ще бъдат извършвани плащания и там“, каза още вицепремиерът.

Стана ясно, че приоритет е осигуряването на финансов ресурс по спрените две оперативни програми, ще бъде осигурено ритмично разплащане в рамките на следващите месеци, посочи министърът на финансите Румен Порожанов, който също участва в срещата с Камарата на строителите и Националното сдружение на общините.

„Преговорите с ЕК са от изключителен приоритет и докато приключим тези преговори, които ще продължат поне до октомври, ние трябва да свършим нашата работа по верифициране и започване на разплащането в рамките на възможностите, които има бюджетът“, коментира министърът на околната среда и водите Светлана Жекова.

#ОП "Регионално развитие" #Екатерина Захариева #Светлана Жекова #Румен Порожанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници