Windows 9 ще включва Cortana като приложение

Windows 9 ще включва Cortana като приложение
A A+ A++ A

Microsoft работи по добавянето на своя виртуален асистент Cortana, който засега е достъпен в Windows Phone 8.1, и в следващото издание на Windows, известно в момента под името Threshold. Информацията идва от източници на сайта Neowin, които твърдят, че технологията вече се намира в по-стабилен етап на разработване след преминаване през инженерния цикъл, който е бил по-експериментален.

Засега разработката е все още в ранен етап на развитие, но прогресът е значителен и най-вероятно ще бъде добавена в Threshold (Windows 9), чиято премиера се очаква през пролетта на следващата година. В момента Cortana е приложение, което работи с гласови команди или чрез изписване на търсеното в специално поле, но с времето се очаква да получи много по-тясна интеграция с Windows 9, подобнa на тази в Windows Phone 8.1.

Microsoft вече обяви, че ще обновява Cortana поне 2 пъти месечно, което означава, че при премиерата на Threshold тя ще има много по-развита функционалност от сегашната. Не е изключено технологията да стане достъпна за тестване по-късно през годината с очакваното предварително издание на Windows 9, което ще включва още ново старт меню, възможност за използване на виртуални работни площи и дори премахване на лентата Charms от настолната версия на Windows.

http://www.neowin.net/news/windows-threshold-cortana-makes-a-step-forward

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници