Moto G и Moto E вдигат продажбите на Motorola за тримесечието

Moto G и Moto E вдигат продажбите на Motorola за тримесечието
A A+ A++ A

През второто тримесечие на годината Motorola Mobility е продала 8,6 милиона смартфона при 6,5 милиона през предходното и повече от два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, твърди проучване на ABI Research. Компанията държи добрите резултати на бюджетните хитове Moto G и Moto E, но засега не е ясно как щ се развият нещата след попадането й в ръцете на Lenovo, което се очаква да стане до края на годината.

Завръщането на Motorola Mobility е изненадващо и за анализаторите, но те смятат, че успеха е логичен, тъй като много потребители обръщат гръб на скъпите топмодели и искат да закупят устройство без да се обвързват с дългосрочен договор. В същото време модели като Moto G, Moto G LTE и Moto E осигуряват на ниска цена достатъчно актуална и атрактивна комбинация от хардуер и софтуер и особено минималните модификации на Android с обновяване до следващите основни версии на платформата.

Компанията готви наследници на Moto G и Moto X, но успеха й се следи внимателно и от други компании, които ще се опитат да повторят успешната формула и този път конкуренцията в бюджетния сегмент ще бъде много по-сериозна. Samsung също ще се фокусира върху този пазар, особено след трудното второ тримесечие, но компанията добавя собствен интерфейс, който затруднява бързите ъпдейти на евтините й телефони.

http://www.pcworld.com/article/2463840/motorola-makes-a-comeback.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници