Захариева: Избрани сме за министри, защото сме специалисти

Захариева: Избрани сме за министри, защото сме специалисти
Захариева отново спомена за режим на тока още тази зима, ако няма промени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ние сме кабинет, назначен от президента заради качествата на всеки един от нас и най-вече заради това, че сме специалисти”. Това заяви вицепремиерът по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство Екатерина Захариева в ефира на Нова телевизия.

По думите и те са избрани да влязат в служебния кабинет, защото:

„можем да влезем още от първия ден в съответните ведомства, министерства и агенции и да започнем да работим така сякаш никога не сме си тръгвали”.

Това уточнение беше направено заради свързването на кабинета с ГЕРБ и "Протестна мрежа". 

Захариева отново спомена за режим на тока още тази зима, ако няма промени. По думите и служебното правителство ще направи всичко възможно това да не се случи.

„НЕК търпи месечни загуби от 50 милиона лева. Няма кой да ги покрие, в един момент тези пари ще дойдат от нашия джоб”, каза Захариева.

На въпрос дали ще има увеличение на цената на тока тя отговори, че не може да каже какво увеличение на тока трябва да има или ще има, тъй като това е работа на регулатора.

„Това, което чувам от регулатора е, че няма как да няма увеличение на цената на тока. От управляващата доскоро партия БСП заявиха, че увеличението ще е 10%”, заяви вицепремиерът по икономическа политика.

#Екатерина Захариева #министри #служебен #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници