Часовникът на Apple ще е със сапфирен дисплей, твърди WSJ

Часовникът на Apple ще е със сапфирен дисплей, твърди WSJ
A A+ A++ A

Нова информация от The Wall Street Journal твърди, че Apple се кани да използва сапфирен кристал за дисплея на очаквания умен часовник на компанията, който ще го направи по-устойчив на драскотини и износване. Очаква се производството на компонентите да започне този месец в завода в Меса, Аризона, който Apple управлява съвместно с компанията GT Advanced Technologies.

Според прогнози на анализатори при пълен капацитет на завода той ще осигури два пъти повече продукция отколкото сегашната на наличните почти 100 производители а такъв материал в цял свят. Синтетичният сапфир не се чупи и драска толкова лесно колкото стъклото и издържа на високи температури и химическа корозия. Производството му обаче е скъпо и това е причината за ограниченото му използване - според анализатори сапфирен дисплей струва около 16 долара при 3 долара за Gorilla Glass.

Изданието пише, че Apple се кани да използва новия материал само в по-скъпите версии на двата нови модела на iPhone, които ще имат по-голям диагонал на екрана от сегашния, но само ако има достатъчни количества сапфирено стъкло. Засега не е ясно какво ще бъде финалното решение, но това може би подсказва, че с новия екран ще са само версиите с повече флаш памет.

http://online.wsj.com/news/article_email/new-iphone-a-sapphire-screen-and-a-higher-cost-1408042296-lMyQjAxMTA0MDEwNDExNDQyWj

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино