Android увеличава пазарния си дял за сметка на iOS и Windows Phone

Android увеличава пазарния си дял за сметка на iOS и Windows Phone
A A+ A++ A

Според последните данни на IDC през второто тримесечие на 2014 г. Android е увеличил пазарния си дял за сметка на Windows Phone и iOS. Устройствата с Android в момента заемат 84,7% от пазара на смартфони, което е с 5% повече на годишна база. За жалост Windows Phone отчита спад в продажбите на телефони и на пазарния си дял.

За успеха на Android в голяма степен допринасят Samsung, уточняват анализаторите, като повече от 29% от продажбите на устройства с Android са с марката на корейската компания. Въпреки това този дял е по-нисък отколкото две години по-рано, когато е бил 40%.

Apple пък има общ пазарен дял от 11,7% с iOS, което е спад спрямо предишната година по-същото време, когато е бил 13%. Намаляването на пазарния дял на iOS е и въпреки това, че компанията отчита увеличение на продажбите си на годишна база с 12,7%. От друга страна, очакванията за нови устройства от страна на публиката обикновено водят до по-ниски продажби за компанията през второто тримесечие на всяка година.

При Windows Phone обаче спадът е не само в пазарния дял, но и в продажбите. Пазарният дял на платформата за второто тримесечие на 2014 г. е 2,5%, което е по-малко от 3,4%, които е имала през второто тримесечие на миналата година, а продажбите са се свили с 9,4%.

http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS25037214

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино