Село Труд не иска фамилията Рашкови

Село Труд не иска фамилията Рашкови
Фамилия Рашкови се заселва в село Труд? Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„Притеснително е, че реакциите на хората в село Труд могат да бъдат крайни заради заявените намерения на фамилия Рашкови да се засели в селото“, каза за Радио “Фокус”- Пловдив кметът на селото Николай Копринков.

„Въпреки това напрежението в селото намалява, няма нужда от протести и насаждане на омраза“, увери кметът. Според него освен гражданите никой друг не може да спре такива намерения, защото в днешно време всеки има право да купува имоти където си иска, без да пита кмета.

„ 5 хиляди души не могат да бъдат обвинени в дискриминация в конкретния случай“, посочи Копринков и допълни, че фамилия Рашкови е такава, че хората основателно се опасяват от заселването там. След разговори с кмета близък на фамилията е заявил, че няма намерение да се заселва в село Труд. 

„В село Труд живеят и други роми, но местните нямат проблеми с тях“, категоричен е кметът. Той заяви, че граждани засекли представител на фамилията да оглежда имоти, които са обявени за продан. Така тръгнала мълвата, че Рашкови ще се заселват в селото.

#Рашкови #Труд #Николай Копринков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино