САЩ нанесли нови въздушни удари в Ирак

САЩ нанесли нови въздушни удари в Ирак
Джиадистката групировка "Ислямска държава" (ИД), съобщи, че е обезглавила американския журналист Джеймс Фоули и заплаши да убие друг журналист в отговор на американските въздушни удари в Ирак. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки заплахата на ислямските терористи, че ще убият втори американски журналист, ако бомбардировките продължат, САЩ са извършили нови въздушни удари в Ирак.

"От вчера насам са извършени нови удари", посочи официален служител, цитиран от АФП. По думите му ударите са били насочени към Северен Ирак.

Джиадистката групировка "Ислямска държава" (ИД), съобщи, че е обезглавила американския журналист Джеймс Фоули и заплаши да убие друг журналист в отговор на американските въздушни удари в Ирак.

ИД разпространи видеозапис, който бе обявен като изпълнение на смъртната присъда. Видеото с надпис "Послание към Америка" бе качено в социална мрежа. То показва маскиран и облечен в черно мъж, който прерязва гърлото на Джеймс Фоули.

Белият дом потвърди автентичността на видеозаписа, който показва екзекутирането на американския журналист. В неофициална оценка ФБР също потвърди автентичността на материала.

 

#САЩ #нанесли #нови #въздушни #удари #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино