Интересът на руснаците към имоти по морето спада

Интересът на руснаците към имоти по морето спада
Брокерите признават, че сключените сделки с руснаци драстично намаляват. Снимка: www.turizamiotdih.com
A A+ A++ A

Брокери обясняват, че в последните месеци се наблюдава срив на руския интерес към имоти край морето. От края на юли спадът на сключените сделки е с около 30%.

„Действително този сезон отчитаме по-малко, по-слабо търсене и запитване от страна на руснаци, както и в резултат на което и по-малко сключени сделки”, обяснява Диана Иванова, собственик на агенция на недвижими имоти пред Нова телевизия.

Специалистите обясняват спада с факта, че се повтаря тенденцията с англичаните - изведнъж техният интерес към купуването на имоти у нас спадна. Колкото до руснаците - някои от тях дори се опитват вече да продадат закупеното в България. Обяснението е политическата криза между Русия и Украйна.

Брокерите признават, че сключените сделки с руснаци драстично намаляват.

„Появиха се и две нови дестинации - Крим и Сочи, където руснаците в момента не могат да почиват, но те по принцип са алтернатива на имотите тук. Другата причина е оскъпяването на транспорта дотук, защото при сегашните условия, за да дойдат в дома си в България, трябва да летят, което е по-скъпо от пътуването с кола”, обяснява Вячеслав Горюнов, президент на Омската гилдия на фирмите за недвижими имоти.

Опитът сочи, че руснаците първо идват на почивка тук, остават очаровани и започват да търсят жилище. Обикновено са готови да платят около 50 000 евро. Сега обаче има разочаровани.

„Сега ситуацията е такава, че курортният град се превръща в строителна площадка. И за почиващите навярно не е особено добре, но за нас, руснаците, които живеем тук, вече е непоносимо. Това е всеобщото мнение”, казва Татяна.

#брокери #имоти #МОРЕ #руснаци #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници