Проверка установи: Работата на АМ „Струма“ е прекратена

Проверка установи: Работата на АМ „Струма“ е прекратена
Изненадваща проверка на автомагистрала "Струма" от Агенция „Пътна инфраструктура” показала, че на обекта на Лот 4 не е имало машини и работници. Снимка: www.optransport.bg
A A+ A++ A

Изненадваща проверка на автомагистрала "Струма" са направили от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Тя е показала, че на обекта на Лот 4 не е имало машини и работници, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова.

Тя уточни, че веднага е изискана спешна среща с директора на фирмата изпълнител на проекта, която ще се състои следващата седмица.

"Очаква се да бъде представена ревизирана строителна програма и ако нямаме уверение, че програмата е реалистична и че те ще мобилизират всички ресурси на място, договорът ще бъде прекратен", каза Ангелкова.

Направена е приоритизация на обектите по ОП "Транспорт" за 2014 -2020. Общият ресурс е 1,9 млрд. евро с национално съфинансиране, което е 15%. Един от проектите е Лот 3 на АМ "Струма", който ще се реализира като тунелен вариант.

Министърът даде уверение, че проектът за магистрала „Марица” ще приключи в рамките на допустимост на разходите, до края на 2015 г. Фирмата строител е представила ревизиран план, но ще плати неустойки за закъснението.

#Струма #Агенция „Пътна инфраструктура” #Николина Ангелкова #Ангелкова #Марица #неустойки #ресурси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници