Симеон ІІ изгуби и "Саръгьол" в Рила

Симеон ІІ изгуби и "Саръгьол" в Рила
Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок да предадат на държавата ловната хижа "Саръгьол" в Рила, реши Софийският окръжен съд. Снимка: chapkanov.snimka.bg
A A+ A++ A

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок да предадат на държавата ловната хижа "Саръгьол" в Рила, реши Софийският окръжен съд.

Това е втори имот, който бившият премиер и сестра му губят само за седмица, предаде в. "24 часа". Миналата събота, Софийският окръжен съд върна на държавата и двореца "Царска Бистрица".

Основният извод в решението е, че хижата е изградена върху държавен терен и собственикът на земята придобива и сградата. Съдът е отхвърлил предявените от държавата в лицето на регионалното министерство искове срещу Симеон и Мария-Луиза да платят обезщетение, защото са ползвали имота без правно основание от 30 май 2006 до 30 май 2011 г. Исковете са били в размер на по 15 хил. лв. срещу всеки от тях. Магистратите са приели, че те са получили имота от държавата по силата на заповед на областния управител на Софийска област и не дължат обезщетение за ползването му без основание.

Тъй като те са недобросъвестни владелци, законът не им предоставя право на задържане до заплащане на направените подобрения, се казва в решението.

Хижата "Сарьгьол" е един от трите имота на Симеон, за които държавата води дела в окръжния съд. Останалите са резиденцията "Ситняково" и "Царска Бистрица". Има и дело за 66 гори в община Самоков.

#Симеон Сакскобургготски #Царска Бистрица #Ситняково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"