В "Напоителни системи" без заплати от май

В "Напоителни системи" без заплати от май
От "Напоителни системи" излязоха на протест заради неизплатени заплати. Снимка: agroplovdiv.bg
A A+ A++ A

Служители от "Напоителни системи" не са си получавали заплатите от май месец. Във Враца излязоха на едночасов протест заради неполучени заплати за три месеца. За последно са им изплатени 60% от трудовото възнаграждение през месец май и оттогава оцеляват със заеми и неизпълнени обещания за нормализиране на бедствената ситуация в сектора.

Хората се притесняват, че не могат да подготвят децата си за училище и за студентския семестър и да си платят сметките за ток и вода. В същото време трябва да са на работните си места, защото в момента помпите работят и отводняват четири рискови низини край река Дунав.

Предприятието поддържа 12-те най-опасни язовири в региона, сред които е суперводоемът "Огоста” край Монтана" благодарение на които беше смекчена приливната вълна в Северозападна България през август.

Освен за работните заплати, държавата дължи и около 16 млн. лева за ремонт и възстановяване на скъсаните диги и съоръжения, които увеличават риска от бедствия. Протестиращите заплашиха, че ще преминат към ефективна стачка и гражданско неподчинение, ако проблемите не бъдат решени, защото агонията в сектора продължава вече 5 години.

#Напоителни системи #Враца #България #Монтана #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници