Sony Xperia Z3 и Xperia Z3 Compact са малки стъпки напред

Sony Xperia Z3 и Xperia Z3 Compact са малки стъпки напред
A A+ A++ A

Засега Sony продължава със стратегията си за обновяване на флагманите си на 6 месеца и на пресконференцията си в Берлин преди началото на изложението IFA 2014 анонсира дългоочаквания Xperia Z3, който е съпроводен и от мини версия за феновете на по-компактните смартфони. Xperia Z3 прилича на предшественика си, но предлага по-заоблен дизайн на страничните повърхности и пластмасови вложки в ъглите, което би трябвало да помогне при падане и направи устройството по-устойчиво на удари. В допълнение ръбовете на металната рамка вече са заоблени, което ще направи захващането на телефона по-удобно.

Xperia Z3 предлага 5.2" дисплей с резолюция 1080p като този в Xperia Z2, а капацитета на батерията е намален малко до 3100 mAh. Въпреки това обаче, компанията твърди, че времето за автономност ще е по-дълго и устройството ще може да работи 2 дни с един заряд. Това се постига чрез различни технологии за пестене на енергия и отчасти се дължи и на процесора Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.5GHz.

Смартфонът осигурява още 3GB RAM и 16GB или 32GB вградена памет, които могат да се увличат чрез microSD слот. Основната камера отново е с резолюция 20.7МР, но вече е снабдена с нов 25mm G обектив и може да снима с ISO до 12800. Обективът е широкоъгълен и позволява побирането на повече от сцената в кадъра. В софтуерно отношение има подобрение в режимите Intelligent Active Mode и SteadyShot. Водоустойчивостта отново е една от отличителните черти на Xperia Z3, а операционната система е Android 4.4.4.

Sony представи и Xperia Z3 Compact - по-малка версия на анонсирания днес флагман. До голяма степен устройството има подобни технически характеристики - четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.5GHz, 2GB RAM и 16GB вградена памет. Разчита на батерия с капацитет 2600 mAh, а дисплея е с диагонал 4,6" и резолюция 720р. Устройството обаче вече има пластмасова рамка, вместо метална, но отново е водоустойчиво. Камерата също използва 20.7МР сензор.

Заедно с Xperia Z3 и таблета Xperia Z3 Tablet Compact телефона е сред първите устройства, които поддържат услугата Remote Play. Тя дава възможност за забавления със стрийминг игри от PlayStation 4 през Wi-Fi връзка. Екстрата ще стане достъпна през ноември, когато ще бъде пусната и специална поставка за поставяне на смартфона върху контролера DualShock 4. Xperia Z3 Compact отново е водоустойчив и работи с Android 4.4.4 (KitKat). Продажбите на двата смартфона ще започнат тази есен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино