Д-р Михайлов: Политическата ни система е порочна и изтощена от смисъл

Д-р Михайлов: Политическата ни система е порочна и изтощена от смисъл
„Ще трябва да се мисли радикално. Радикалност означава еманципация, свобода от партиен предразсъдък и малоумието на плитките идеологически сблъсъци“, заяви д-р Николай Михайлов. Снимка: Nova
A A+ A++ A

„Българската политическа идея е свързана с верноподаничество навън и с една нищета на вътрешния политически дебат на партийните стълкновения, които са съвършено безсмислени и хората знаят това“, заяви в ефира на Нова телевизия психиатърът д-р Николай Михайлов.

„В това, което се случи преди около година, а именно отстраняването на ГЕРБ от власт от улицата и след това връщането й отново на власт, има нещо пародийно“, каза Михайлов.

Според него нещо в политическата ни система е много неадекватно, дълбоко порочно и изтощено от смисъл.

„Ще трябва да се мисли радикално. Радикалност означава еманципация, свобода от партиен предразсъдък и малоумието на плитките идеологически сблъсъци“, заяви д-р Николай Михайлов.

По думите му гражданското нетърпение има единствена спасителна възможност за себе си - „да атакува от гледна точка наистина на партийна освободеност, на това, което то би могло да направи без предразсъдък, засега това не се вижда“, допълни д-р Михайлов.

#д-р Николай Михайлов #политическа #система #смисъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници