Новата екшън камера на Sony е още по-малка

Новата екшън камера на Sony е още по-малка
A A+ A++ A

Sony продължава да разширява серията си от екшън камери, като добавя към тях и минивариант. Не че сегашните предложения са особено обемни, но компанията мисли и за потребителите, които търсят още по-малки устройства. Новата камера се казва HDR-AZ1VR, тежи едва 63 грама и е приблизително 2/3 от теглото и размерите на предходния модел. Тази редукция е постигната с изваждането на GPS приемника и добавянето му в дистанционното за управление, а заедно с това е намалена и батерията.

Останалите характеристики обаче остават същите - устойчив на водни пръски корпус, така че не е нужно да я поставяте винаги във водоустойчивия й калъф (добавя водоустойчивост до 5 метра), 11.9МР Exmor R BSI CMOS сензор, широкоъгълен ZEISS Tessar обектив със 170-градусово покритие, стереомикрофон, система за стабилизация SteadyShot, режим за запис на 720p видео при 120 fps и поддръжка на кодека XAVC S за записване на качествено 1080p видео при битрейт 50 Mbps.

Камерата ще се продава в Щатите от 19 октомври на цена 250 долара и 350 долара, като втората е за комплект с новото Live View дистанционно с GPS, което дава контрол над 5 камери. В Европа също я очакваме през октомври.

http://presscentre.sony.eu/pressreleases/small-wonder-new-action-cam-mini-from-sony-gives-you-a-great-new-point-of-view-1049118
http://www.sony.net/actioncam

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници