Миков: Ругателите ни да прочетат историята

Миков: Ругателите ни да прочетат историята
A A+ A++ A

Нека днешните ругатели и хората, които искат да заличат страници от българската история да прочетат декларацията от Казабланка от 1943 г. Това заяви лидерът на БСП "Лява-България" Михаил Миков пред журналисти.

Тази вечер на Братската могила се състоя митинг за 70-годишнината от 9-ти септември.

Загиналите в борбата срещу хитлерофашистката коалиция са войници от антифашистката коалиция. България не загуби територии след 9-ти септември, за разлика от други войни. България тръгна по един път на градеж и образованост, наука, просвета спорт и наука, който я изкачи във водещите класации на света, заяви Миков.

Според него, днес трябва да гледаме историята обективно, да взимаме истинските поуки, да търсим обединение за доброто, да отричаме, защото никой не отрича, че след 9-ти септември имаме грешки, но не може те да променят оценката за този коренен поврат, който даде на поколения български граждани развитие.

Всеки трябва да се отнася към 9-ти септември обективно. Не 9-ти септември разделя, разделят действията на хората независимо в кой период, добави той.

Запитан дали БСП е склонна на компромиси и какви, Миков отвърна, че да, но в рамките на платформата, която сме направили. Ще отстояваме тези позиции, защото смятаме, че те са в интерес на по-голямата част от българските граждани.

В политиката винаги са възможни компромиси, но има граници, зад които не може да има компромиси, каза Миков. Той даде като пример по-справедливо облагане, което БСП противопоставя на решението за по-високи данъци, което предлага ГЕРБ.

Източник: БГНЕС

#Михаил Миков #9 септември #митинг #Братската могила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници