"Телерик" организира европейски хакатон с награден фонд 24 000 лева

"Телерик" организира европейски хакатон с награден фонд 24 000 лева
A A+ A++ A

Българската компания "Телерик" обяви, че на 16 и 17 октомври в София ще организира европейски хакатон с награден фонд от 24 000 лева. Събитието е своеобразен маратон по програмиране, в който участниците ще имат 48 часа за разработването на мобилни приложения с помощта на платформата Telerik Platform. Достъпът до надпреварата е ограничен до първите 200 регистрации на www.telerik.com/hackathon .

Участниците, които за 2 дни разработят иновативни и лесни за използване мобилни приложения, ще се състезават за една от най-големите финансови награди, предоставяни на хакатон в ЦИЕ - 15 000 лева за първо място. Компанията ще осигури и награди за второ и трето място в размер съответно на 7500 лева и 1500 лева. Всеки участник ще получи безплатен едногодишен лиценз за Telerik Platform, наскоро отличена за "Европейска ИКТ иновация на годината" от Европейските ИКТ награди в Люксембург.

По време на Telerik Hackathon 2014 изявено жури ще оценява мобилните приложения по три основни критерия - потребителско преживяване, иновация и практичност. Победителите ще бъдат обявени след края на двудневния хакатон - на 19 октомври в София. Регистрацията за Telerik Hackathon 2014 е отворена до 17:00 ч. българско време на 15 октомври. Участниците в хакатона трябва да са на възраст над 18 години и да имат предварителна регистрация за участие индивидуално или в екип от до 5 души. Събитието ще се състои в "Академията на Телерик" в централата на "Телерик" в София.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници